Lokale attraktioner nær Slagelse

Om du er til oplevelser eller aktiviteter, Slagelse har det hele

Slagelse og omegn rummer mange muligheder for at opleve og se seværdigheder, shopping eller andre aktiviteter. Hos Hotel Lillevang hjælper vi heller end gerne vores gæster med at udvælge attraktioner der er værd at besøge nær os. Vi tager højde for om du har bil med eller om du benytter offentlig transport.

Antvorskov Kloster og Slotsruin

Hvis man vil opleve en verden i kontrast og en smule interesse for fortidens historie, så skal man opleve Slagelse kloster og slotsruinen. Attraktionen ligger tæt på motorvejen og er altså en kort tur fra Hotel Lillevang, helst i flade sko, for at få denne historiske oplevelse med sig hjem.

Hotel Lillevang anbefaler at du tager dig tiden til at læse skiltene, der står på Kloster området, de er oversat til mange sprog og giver en spændende forståelse af det du ser på.

Som besøgende på Slotsruinen må du gå og kravle rundt over det hele på området. Man føler sig hurtigt fuld af beundring for de flotte, gamle røde mursten og hvordan de har holdt til Danmarks barske klima i så mange år. Man tænker på, at for knapt 1000 år siden, blev dette bygget som Johanniter kloster og efter reformationen blev det brugt som slot til kongerne. Men mens du står der, øverst oppe og tænker på hvordan det ubekymret klosterliv har været, hører du bilstøj fra motorvejen, og mindes om at verden er fuld af kontrast.

Trelleborg - Vikingeborg

Den store autentiske vikingeborg er et fantastisk stykke kulturarv fra den danske vikingetid. Det er samtidig også den bedst bevarede af de tre danske cirkulære borge.

En 1000 år gammel ringborg i Slagelse, med mulighed for at opleve vikingetiden helt tæt på. Området ligger i meget naturskønne omgivelser og er et besøg værd. Borgen skønnes til at være blevet bygget omkring år 980 af Kong Harald Blåtand.

Du kan som besøgende, komme helt tæt vikingerne og deres liv for over 1000 år siden, mens du ser på resterne af den store borg nær Tude ådal.

For at få mere at vide om Trelleborg, er det værd at besøget selve museet, hvor du kan opleve modeller, arkæologiske fund og rekonstruktioner der kan give dig et indtryk af historiens gang, de som har levet der og borgens fulde funktion.

Trelleborg er for alle aldre - børn og voksne og du må endda tage din hund med, hvis bare den holdes i snor og efterladenskaber fjernes. Museet og borgområdet har almindeligvist åbent, samt gratis adgang, medmindre man vælger at komme under Vikinge Festivalen, eller i skoleferierne hvor der kan være aktiviteter.

Slagelse Lystskov

Slagelses største og smukkeste skov. Ligger kun 20 minutters gang fra Slagelse bymidte og nær Hotel Lillevang. I dette fantastiske skov område finder man Studenter søen, som er fyldt med fugle og dyreliv man kan nyde hele året rundt. Man kan nyde de mange stier, både på gåben eller cykel. Skoven har en meget aktiv motion klub der vedligeholder og laver nye stier og baner til MTB og løb.

Sydøst for skoven, finder man også Soldatens Lod, som er en naturlegeplads der er doneret af militæret. Da området er brugt af nabo kasernen betyder det, at man som besøgende i Lystskoven kan opleve militær øvelser i form af kampvogne, gardehusarer og soldater. Oftest er de områder af Lystskoven man ikke må betæde under øvelserne afmærket.

Slagelse Svømmehal

Hvis du under dit besøg hos Hotel Lillevang vil opleve den lokale svømmehal med familien, alene eller med din partner, så er du heldig. Svømmehallen ligger få minutters gang fra hotellet og har en masse dejlige faciliteter.

Svømmehallen har et 27 graders springbassin med 2 stk. 1-meter vippe, 3-meter vippe og 5-meter platform samt en vanddybde på 3,90 meter. Derudover er der 25-meter svømmebassin med 6 baner, et undervisnings bassin og et varmevandbassin der er 34 grader varmt, med indbygget spa.

Svømmehallen har 90 graders sauna i både dame- og herreomklædningen og ved lejlighed tilbydes der også diverse aktiviteter som saunagus, Aquafitness og konditions træning.

Book nu