Lokale attraktioner nær Slagelse

Slagelse og omegn rummer mange muligheder for at opleve og se seværdigheder, shopping eller andre aktiviteter. Hos Hotel Lillevang hjælper vi heller end gerne vores gæster med at udvælge attraktioner der er værd at besøge nær os. Vi tager højde for om du har bil med eller om du benytter offentlig transport

Slagelse Musikhus & Badeanstalten

Tænk hvis du er heldig, at der, lige netop under dit besøg på Hotel Lillevang, kan opleves livemusik og comedy shows i byen?

Det sker nemlig rigtig ofte at vores lokale koncerthus og spillested Slagelse Musikhus & Badeanstalten præsenterer store og små navne på deres scener, der tæller både en lille caféscene, et intimt og hyggeligt spillested med ’newyorker’ atmosfære samt én stor sal med plads til knapt 800 stående gæster. Somme tider også på Slagelse Teater, hvor der er 600 pladser.

Alle stederne ligger 2 km fra Hotel Lillevang. Enten kan du gå fra hotellet op gennem midtbyen og derved også benytte lejligheden til at se Slagelse By tæt på by night, eller du kan tage bilen, da spillestedet tilbyder gode parkeringsforhold tæt på.

I 2023 kan du opleve alt fra store navne som Fallulah, Tessa og Johnny Logan til hårdtslående metalaften med AC/DC tributeband og Guns N’ Roses tribute.

Se hele programmet for Slagelse Musikhus & Badeanstalten og køb din billet her. Er koncerten ikke udsolgt, kan der også købes billetter i døren.

Slagelse Svømmehal

Hvis du under dit besøg hos Hotel Lillevang vil opleve den lokale svømmehal med familien, alene eller med din partner, så er du heldig. Svømmehallen ligger få minutters gang fra hotellet og har en masse dejlige faciliteter.

Svømmehallen har et 27 graders springbassin med 2 stk. 1-meter vippe, 1 stk. 3-meter vippe og en 5-meter platform samt en vanddybde på 3,90 meter. Derudover er der 25-meter svømmebassin med 6 baner, et undervisnings bassin og et varmevandbassin der er 34 grader varmt, med indbygget spa.

Svømmehallen har 90 graders sauna i både dame- og herreomklædningen og ved lejlighed tilbydes der også diverse aktiviteter som saunagus, Aquafitness og konditions træning.

Vikingeborgen – Trelleborg

Den store autentiske vikingeborg er et fantastisk stykke kulturarv fra den danske vikingetid. Det er samtidig også den bedst bevarede af de tre danske cirkulære borge.

En 1000 år gammel ringborg i Slagelse, med mulighed for at opleve vikingetiden helt tæt på. Området ligger i meget naturskønne omgivelser og er et besøg værd. Borgen skønnes til at være blevet bygget omkring år 980 af Kong Harald Blåtand.

Du kan som besøgende, komme helt tæt vikingerne og deres liv for over 1000 år siden, mens du ser på resterne af den store borg nær Tude ådal.

For at få mere at vide om Trelleborg, er det værd at besøget selve museet, hvor du kan opleve modeller, arkæologiske fund og rekonstruktioner der kan give dig et indtryk af historiens gang, de som har levet der og borgens fulde funktion.

Trelleborg er for alle aldre – børn og voksne og du må endda tage din hund med, hvis blot den holdes i snor og efterladenskaber fjernes. Museet og borgområdet har almindeligvist åbent, samt gratis adgang – medmindre man kommer under Viking Festivalen, eller i skoleferierne hvor der kan være aktiviteter.

Antvorskov Kloster og Slots ruin

Hvis man vil opleve en verden i kontrast og en smule interesse for fortidens historie, så skal man opleve Slagelse kloster og slots ruinen. Attraktionen ligger tæt på motorvejen og er altså en kort tur fra Hotel Lillevang, helst i flade sko, for at få denne historiske oplevelse med sig hjem.

Hotel Lillevang anbefaler at du tager dig tiden til at læse skiltene, der står på Kloster området, de er oversat til mange sprog og giver en spændende forståelse af det du ser på.

Som besøgende på Slots ruinen må du gå og kravle rundt over det hele på området. Man føler sig hurtigt fuld af beundring for de flotte, gamle røde mursten og hvordan de har holdt til Danmarks barske klima i så mange år. Man tænker på, at for knapt 1000 år siden, blev dette bygget som Johanniter kloster og efter reformationen blev det brugt som slot til kongerne. Men mens du står der, øverst oppe og tænker på hvordan det ubekymret klosterliv har været, hører du bilstøj fra motorvejen, og mindes om at verden er fuld af kontrast.

Slagelse Lystskov

Slagelses største og smukkeste skov. Ligger kun 20 minutters gang fra Slagelse bymidte og nær Hotel Lillevang. I dette fantastiske skov område finder man Studenter søen, som er fyldt med fugle og dyreliv man kan nyde hele året rundt. Man kan nyde de mange stier, både på gåben eller cykel. Skoven har en meget aktiv motion klub der vedligeholder og laver nye stier og baner til MTB og løb.

Sydøst for skoven, finder man også Soldatens Lod, som er en naturlegeplads der er doneret af militæret. Da området er brugt af nabo kasernen betyder det, at man som besøgende i Lystskoven kan opleve militær øvelser i form af kampvogne, gardehusarer og soldater. Oftest er de områder af Lystskoven man ikke må betæde under øvelserne afmærket.